12 Eylül 2010 Pazar


REVANİ


MALZEMELER
3 yumurta
1 bardak yogurt
1 bardak sıvıyağ
1 bardak irmik
2 bardak un
1 bardak toz seker
1 kabartma tozu
1 portakalkabugu rendesi
ya da vanilya

Serbeti:
4 bardak su
3 bardak seker
yarim limon suyu

YAPILIŞI
Serbet malzemeleri bir tencereye konur ve yaklaşık 15 dk. kadar kaynatılıp ılıyıcaya kadar sogutulur.

Yumurta ve seker cırpılır.Sıvıyag irmik ve yogut eklenip cırpılmaya devam edilir.Un ve diğer malzemeler de eklenir,karıştırılır.175C ısınmıs firında kıizarana kadar pisirilir.Dilimlenen sıcak revaniye ılık serbet dökülür ve dinlendirilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerıne saglık.cok severım revanıyı.